Kun je in Nederland spreken van goedkoop internet? Als je Nederland gaat vergelijken met andere landen in Europa hebben we niet te klagen over de prijs-prestatie verhouding.
Door de lage prijs hebben veel mensenin Nederland breedband internet. Je kunt zo'n abonnement al afsluiten van een tientje per maand tot honderden euro's per maand. Maar hoe kun je nu stellen of iets goedkoop is of niet? Het ligt er net aan wat je ermee wilt gaan doen.
Je kunt een vrachtwagen kopen voor 300.000 euro. Maar met die 3 ton kun je ook die snelle Porsche die je altijd hebt willen hebben kopen. Je moet je natuurlijk afvragen of je wens en je doelstelling vervult kan worden met de keuze die je maakt? Als je per week 10 pallets verfblikken moet vervoeren lijkt me de Porsche niet zo�n goede zet. Dit is net zo met internet kiezen. Je moet datgene nemen wat jij allemaal wilt gaan doen. Je kunt simpelweg niet 1-2-3 de goedkoopste kiezen.
Waarom ben ik dit artikel beginnen te schrijven? Sommige marketinguitingen vind ik zo misleidend dat ik het irritant vind. Waarom zou ik me hier iets van aftrekken? Nou. Ik ben nogal de persoon waar veel mensen vragen wat ze het beste kunnen nemen. Ze luisteren naar mijn advies maar beslissen dan toch op de verkeerde advertentie�s.
Ik heb een goed voorbeeld van een marketing goede campagne maar qua feiten een technische horror. Tele2 is hier erg goed in. Zo hebben zij een directe verwijzing naar goedkoop in hun campagne. Het meesterlijk bedacht Cheap met een grap richting Sheep wat schaap betekend in het Engels. Trouwens cheap is Engels voor goedkoop. Ik zal mijn ervaringen met jullie delen die ik heb met klanten van Versatel (nu over op Tele2) en Tele2. Ze schreeuwen van de daken dat zij zo goedkoop zijn met 20 Mb/s. Het is wel een feit dat nagenoeg alle ADSL aanbieders dit doen. Het zou dus fout zijn als we alleen Tele2 schuin aankijken.
Ben je geinteresseerd in goedkoop internet, lees er meer over op de link in dit artikel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten